Sannes Skovture -på Lolland
/Vindeholme/VindeholmeTopbanner.jpg

Vindeholme skov

/Vindeholme/Vindeholme.jpg/5_stjerner.png

6 km
Der er parkeringsmulighed ved Vindeholmevej 46, 4900 Nakskov. Herfra udgår alle turene
Der er flere ture man kan gå her i Vindeholme skov. Skoven deles af en offentlig vej til stranden, mod vest Vesterskov, mod øst Lindeskoven.
Vi valgte den røde rute; turen gennem Lindeskoven. Gitte Hermann har venligst anmeldt den gule og givet den 6 stjerner.
Her findes et væld af ramsløg, men vi kunne ikke dufte dem (plejer at have en karakteristisk duft af løg) om det var fordi vi til aftensmad havde spist pasta med ramsløgsauce så de ville være solidariske med deres spiste slægtninge, skal jeg lade være usagt, men flot er det med denne grønne bunddække.
Her er flotte egetræer, lindetræer, birk, gran m.m. og også vilde orkideer.
Overalt kan man se en omfattende oprydning er i gang. I starten af turen findes en lille sø som er skabt ved opdæmning, her er der også blevet ryddet godt, så nu kan man se Vindeholme Slot i det fjerne.
I østenden finder vi Sydlollands højeste punkt kaldet Maglehøj. En ret stor og bred høj her på det flade Lolland. For en stund var vi ”bjergbestigere” da vi ville en tur op på toppen (14 meter over daglig vande) det lykkedes, men så tog vi også et velfortjent hvil inden nedturen. Også her på højen er udtyndning og oprydning i gang.
Højen er vist bare et levn fra istiden.
Turen er meget afvekslende og smuk. Her går vi på flotte vejstier, græsstier, gennem skovbunde med ramsløg, mosbeklædt skovbund som også er ret så smuk helt troldeagtig. Langs vejen tilbage står en allé af hule, stynede skovlind.
Vi sluttede af med en tur på diget med flot solnedgang. Senere hen på året kan man jo også slutte turen med en tur i vandet.
 /Vindeholme/VindeholmeBundbanner.jpg
/Vindeholme/Kort.png
Navn
Kommentar
   
 


Gitte Hermann (27-02-2021 16:35:18)
En dejlig tur i Vindeholme skoven. Gik den gule rute. 6 stjerner.