Sannes Skovture

/Soeholt/SoeholtBannerTop.jpg

Søholt Storskov

 /6_stjerner.png/Soeholt/Soeholt.jpg
7 km
Vi kører af Søholtvej, forbi Søholt Gods, lige før vi når Frederikshus ved adresen Søholtvej 61 parkerer vi og begynder turen ind i skoven.
Vi vil en tur ud til Skelnæspavillionen, en pavillion fra guldalderen 1822 tilhørende Søholt Gods, beliggende på halvøen Skelnæs. Pavillionen er flere gange blevet restaureret og er åben for alle.
Udenfor er der ryddet flot så man får en dejlig udsigt til Søndersø, den største af Maribosøerne.
Her er bord/bænkesæt og også et multtoilet hvis man skulle blive trængende.
Lige før man kommer til pavillionen er der en bådebro, det er her turbåden Anemonen lægger til. Der er den flotteste kik over søen, man bliver helt stum så flot er her. I området findes også flere gamle gravhøje.
Storskoven er en rydelig og fin skov. Skovvejene er de fleste steder velholdte og man kan tage cyklen hvis man ikke er til en travetur.
Der findes et utal af ture man kan gå i denne dejlige skov, man bestemmer selv om turen skal være lang eller kort, en skov vi vender tilbage til flere gange.
Søholt Gods har åbent i Barokhaven, som ligger ved godset, hvis man skulle få lyst til flere oplevelser, man betaler ved indgangen 20 kr.
/Soeholt/SoeholtSide.jpg
/Soeholt/SoeholtKort.png
Navn
Kommentar
   
 


Jonna Kurt (23-01-2021 14:54:37)
Hej
En dejlig tur


Gitte Hermann (17-01-2021 12:39:10)
En rigtig god tur i Søholtskoven på en solrig søndag den 17. Jan. 2021.
Tak til Sanne og Erik for at have oprettet hjemmesiden.


Sanne Lindstrøm (23-12-2020 08:59:28)
Hej Peter.. tak for info, vi vil rette startsted til�� Glad for i trods alt fik gået en dejlig tur...


Peter Terman Petersen (20-12-2020 14:51:55)
Vi tog turen i dag. Forlængede den dog til 11,5 km, da der som I skriver er rigtig mange muligheder. Vi kom øjensynligt den anden vej fra, så beskrivelsen til startpunktet passede ikke. Vi kørte rundt og ledte i 20 min. Tror Frederikshus er huset med adressen Søholtvej 61. Det kunne I skrive, så gør GPS’en resten.
Ellers fin tur