Sannes Skovture -på Lolland

/Skaaning/SkaaningshaveBannerTop.jpg

Skifterne skov/Skifterne/Skifterne.jpg

 /5_stjerner.png
4,5 km
En lille ubetydelig grøn plet, endog slet ingen grøn plet, på et kort over Lolland.
men vi ville da alligevel give skoven en chance, kunne vi overhovedet nå at få gang i ”fusserne”?
Vi startede ved Skovvejen 12, 4941 Bandholm.
Ja ok, skulle vi kun kunne gå en ganske lille tur i skoven, så havde vi da set den og kunne så lige gå en anden lille tur et eller andet sted, inden vi vendte næsen hjemad.
 Men sikke da en dejlig og uventet oplevelse.
Vi startede, samme sted, som vi så kunne se, at Naturlandet har en cykelrute der går igennem.
Til højre var et større ryddet skovstykke og op mod den blå himmel svævede to musvåger, men af en eller anden grund flyver fuglene altid væk fra os og ikke hen over os, hmm mon vi er nogle monstre?
I skovbunden voksede et skønt grønt lag af ramsløg.
Her var også nogle flotte åløb. Vi fulgte cykelstien et stykke vej, drejede så til venstre ned mod Smålandsfarvandet, mon vi ville kunne gå langs vandet? Det kunne vi og med udsigt til Askø, Fejø og Femø. Skønt vandet her er ganske lavt, kan det også æde sig ind på kysten, flere steder kunne vi se træerne kæmpe for at holde fodfæste. Pludselig var der dog et å-udløb så bredt og dybt så vi ikke kunne komme over, skulle vi smide bukserne og vade over eller vende om?? Nej da, for lidt til venstre i skovbunden var der bygget en sluse/lille overgang så vi kunne nu fortsætte af en lille sti.
Turen slutter med en sti op mod vejen, hvor jeg kan forestille mig der kan være ganske vådt og ”pluttet” efter dage med regn.
Ikke en af de længste ture, men virkelig en dejlig og varieret skov, og noget jeg holder meget af er kombinationen af skov og kyst.
/Skifterne/SkifterneBannerBund.jpg
/Skifterne/Skifterne_Kort.png
Navn
Kommentar
   
 


Ellen Bjørn Rasmussen (31-01-2021 23:20:46)
Dér er jeg uenig med dig Tage.
I Nakskov har vi rent faktisk Plutteøen (i Møllebugten) ��


Tage Larsen (08-01-2021 16:48:59)
Det er et fint projekt I har og som "gammel" lollænder fra Nørremose/Koldingevejen/Østofte så mener jeg "plutte" staves pludde - bare en skønhedsfejl :)