Sannes Skovture
/Skaaning/SkaaningshaveBannerTop.jpg

Skåningshave/Grafik/Handicap.png/Grafik/Cykling.png/Grafik/Parkering.png

 /6_stjerner.png
/Skaaning/Skaaningshave.jpg
 4,5 km
Turen i dag var en fantastisk overraskelse. Mange gange er vi kørt forbi skoven og snakket om den var et besøg værd, og det må vi sige den er.
Vi tog turen ind fra Vestre landevej 25, 4930 Maribo
Overraskelsen var stor da vi så de kæmpe fyrretræer som strakte sig mod himlen. Skoven er meget rydelig og har mange flotte træer, skovvejen er jævn og velholdt.
 Men den største oplevelse var Eriksvolde, et af Danmarks største og mest imponerende voldsteder fra middelalderen. Man har ved årringsanalyse af brostolper, kunne datere voldstedet til 1342-1343.
Borgen er altså anlagt på den tid hvor Valdemar Atterdag huserede.
At gå langs disse gamle volde er en helt speciel oplevelse. Man kan kun prøve at forestille sig hvordan livet blev levet dengang.
På turen tilbage kom vi forbi et tussegammelt kæmpebøgetræ, hvor der var sat bænke rundt om, her kan man mageligt nyde en stille stund. Her svævede også et par kæmpe fugle, måske ørne, men som sædvanlig fløjl de væk fra os så vi kunne ikke se dem nærmere an.
/Skaaning/SkaaningshaveBannerBund.jpg
/Skaaning/Kort.png
Navn
Kommentar
   
 


Lisbeth (19-01-2021 14:39:27)
Vi gik turen fra V. Landevej og det var en overraskelse, at borganlægget Eriksvolde var så stort. Det skal undersøges nærmere, når der kommer lidt blade på træerne