Sannes Skovture
/Rosningen/RosingenTopBanner.jpg

Rosningen Skov

/Rosningen/Rosingen.jpg

/5_stjerner.png
 6 km
Vi startede turen fra Rosningenvej, ved den første skovsti til højre fra Vesterborg-siden. Længere fremme er der en P-plads med bord/bænkesæt; her kan man også starte fra og så slutte turen med en kaffetår.
Turen i Rosninge Skov var fuld af dejlige overraskelser.
Skovbunden var dækket af anemoner, aldrig har jeg set så mange anemoner i en skov. Der var hvide prikker overalt i skovbunden, langs grøftens sider og op af gamle mosgroede træstubbe tittede anemonens hvide hoved, det var en fryd at se.
Her er også gule anemoner, men de blå så vi ikke.
Skoven er en blandet og varieret skov, uden at jeg skal gøre mig for klog, var her egetræer, ask, gran, bøg m.m. hvis man vil vide hvilke må man selv gå en tur og bestemme hvad der er hvad, for botaniker er jeg ikke.
Masser af dejlig fuglesang, ja selv ”Rødspætten” (hos os hedder den det efter jeg fejlagtig fik sagt dette :-) ) hørte vi højt og tydeligt.
Turen går lidt til højre, lidt til venstre, lidt ligeud, på fast underlag, på mere bevokset underlag altså ingen meget lige strækninger, lige efter Erik´s hoved.
Erik blev da også ovenud begejstret (han holder af overraskelser) da vi kom forbi Rosningen savværk, med et gammelt, vist nok ubeboet, hus fra 1886. Jeg har søgt men kan ikke finde informationer om dette savværk.
Vi fortsatte turen ved at gå lidt til højre af landevejen og gik så ind i skoven på den anden side af vejen. Denne skovsti var knap så spændende, da det var en lang lige strækning, men masser af fuglefløjt opvejede dog dette.
Alt i alt en fantastisk tur i en smuk og varieret skov.
Tænk sig, for flere år siden var jeg også ude og gå i skoven, men her har jeg været helt galt på den, for jeg gik ind i skoven til venstre (fra Vesterborgsiden) ad en lille skovsti og kunne kun gå nogle 100 meter og derfor var jeg overbevist om dette var en ”lukket” skov. Ja, ja nogle gange skal man forsøge mere end en gang.
/Rosningen/RosingenBund Banner.jpg
/Rosningen/Kort.png
Navn
Kommentar