Sannes Skovture -på Lolland

/Hovange/Hovange_Topbanner.jpg

Høvænge Skovene/Hovange/Hovange_billede.jpg


/6_stjerner.png

6km

Vi starter fra Høvænge Havn. Vi har sat Gps på  Høvængevej 20, 4894 Øster Ulslev,en lille meget hyggelig havn med fantastisk udsigt over Femern Bælt.
Her er flere ruter man kan gå, fra 4km til omkring 7,5km, vi valgte en tur på 6km.
Vi går på Høvængevej, en lille smal vej med skov på begge sider i starten, derpå kommer vi ud i det åbne landskab med en fantastisk vue over marker og skove, man kan se langt her på Lolland :-). Her er et rigt fugleliv, glente, musvåge, hejre m.m er bare nogle af de fugle vi ser.
Ved Høvængestenen, Lollands største sten, gør vi et lille holdt. Ifølge sagnet samlede Højfolket alt det sølv og guld de havde i højene, da de forlod Lolland, og begravede det ved Dødsmosen. Derefter hentede de en stor sten op fra bunden af Maribo Sø og lagde den over skatten. Stenen var så stor, at en forspændt høstvogn kan vende på den.
Et andet sagn fortæller, at den er kastet af trolde ved Østersøen efter Nysted. Men den var tung og nåede ikke så langt.Kæmpestenen skulle vende sig, når den lugtede nybagt brød. Og den har et V-formet hak nær toppen som ifølge overleveringen stammer fra et lynnedslag.
Ruten fortsætter nu til Ny Fredskov hvor vi går gennem skoven, derpå over marken til Gammel Fredskov. Det sidste af ruten går vi på diget, som er bygget for at beskytte Høvængerne, og langs vandet tilbage til den lille havn.
Her er der borde bænke sæt, så vi spiser vores medbragte madpakke her og nyder udsigten.
En utrolig dejlig tur, med flot natur, marker, skov, vand og overalt flotte stier.
En tur der helt sikker skal opleves igen.
/Hovange/Hovange_Bundbanner.jpg
 /Hovange/Hovange_Kort.png/Hovange/Sidebillede.jpg
Navn
Kommentar
   
 


Lene Bavngaard Nielsen (26-12-2020 15:24:13)
Flot beskrevet ��
Ja en super dejlig tur.
Jeg bor også lige i nærheden og holder meget af hele området ❤


Bent Petersen (25-11-2020 18:22:22)
Jeg bor meget tæt på høvænge , jeg kommer jævnlig derned ,når børn og børnebørn er på besøg. Det er et rigtig skønt område.Jeg er kommet her på egnen lige fra min barndom . Jeg vil aldrig flytte fra lolland.